[pic=76_1292713675.jpg]Leider Genk is in een aangename wedstrijd blijven steken op een 1-1-gelijkspel tegen Lierse. Een sterk keepende Thibaut Courtois moest een stevig Lierse zelfs van een verdiende zege houden, al had ook Genk nog kunnen winnen. Genk ging voortvarend van start en dat leverde al snel kansjes op voor Ogunjimi en Vossen. Kawashima hield zijn netten schoon en daarmee was het hoofdstuk Genk in de eerste helft al na een kwartiertje afgesloten.Lierse groeide in de wedstrijd en kwam met een fabelachtige omhaal van uitgerekend Sonck op voorsprong. Genk was aangeslagen en had enkele uitstekende reddingen van doelman Courtois nodig om de rust te halen met 1-0. Radzinski was er met een streep naar de korte hoek erg dicht bij.Genk ging na de pauze verwoed op zoek naar doelpunten. Ook Kawashima, gesteund door fans uit Japan, verkeerde echter in goede vorm. Onder impuls van een geïnspireerde Barda kantelde de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers.Na handspel van De Wree ging de bal op de stip, Barda scoorde rustig. Lierse kreeg het kwaad en Kawashima moest de doorgebroken Ogunjimi van de 1-2 houden. Genk leek op weg naar de zege.Toch vond Lierse de kracht nog om ten aanval te trekken. Courtois was nog twee keer de boeman voor een gedreven Sonck, maar moest zich gewonnen geven op een pegel van Radzinski. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens (twijfelachtig) buitenspel.Racing Genk kan zijn leidersplaats na een week alweer verliezen aan Anderlecht. Lierse ziet ondanks een beresterke prestatie Eupen weer twee punten uitlopen.(belga)